Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus

Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus

met knoflook-gemberrijst, zoetzure rauwkost en gomasio

Basmatirijst komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt daar al eeuwenlang gekoesterd om zijn unieke smaak en aroma. Een perfecte toets aan dit recept!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Gesneden spitskool

75 gram

Basmatirijst

½ bosje(s)

Lente-ui

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

180 ml

Water

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3870 kJ
Energie (kcal)925 kcal
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers30.4 g
Vezels13.2 g
Eiwitten20.8 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de lente-ui en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de basmatirijst en 180 ml heet water per persoon toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pot en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. 
  • Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Schnitzel bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. 
  • Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
  • Maak in een kom de zoete Aziatische saus met de mayonaise en 1 tl water per persoon. 
Serveren
4
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over de borden.
  • Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de dressing en de gomasio.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
  • Serveer met de zoetzure rauwkost.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.