Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus

Vegan schnitzelreepjes met zoete Aziatische saus

met knoflook-gemberrijst, zoetzure rauwkost en gomasio

Spitskool, een voedzame koolsoort, is rijk aan vitamine C, K en vezels. Met zijn milde smaak is spitskool veelzijdig in de keuken en ideaal voor een gebalanceerd dieet!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gesneden spitskool

75 gram

Basmatirijst

½ bosje(s)

Lente-ui

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Gluten Kan bevatten Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

180 ml

Kokend water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3875 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten108.2 g
waarvan suikers28.7 g
Vezels15.4 g
Eiwitten21.2 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de lente-ui en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de basmatirijst en het kokende water toe. Verkruimel de helft van de benodigde hoeveelheid groentebouillonblokje boven de pot en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. 
  • Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Saus bereiden
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
  • Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de zoete Aziatische saus en 1 tl water per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over de borden.
  • Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de saus, de gomasio en het groene gedeelte van de lente-ui.
  • Serveer met de zoetzure rauwkost.