Savooiekool kent diverse bereidingen: je kunt het koken, roerbakken of wokken, stoven, stomen en er soep van maken. In dit gerecht stoven we de savooiekool langere tijd op laag vuur, waardoor de ingrediënten langzaam garen. De smaken komen zo optimaal naar voren.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Oignon
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Fenouil
100 g
Pomme de terre à chair ferme
45 g
Orge perlé
(Contient Gluten)
1 cc
Romarin séché
1 cc
Graines de moutarde jaune
(Contient Moutarde)
25 g
Mélange de canneberges et raisins
1 pièce(s)
Feuille de laurier
150 g
Chou de Milan vert émincé
4 pincée
Ciboulette fraîche
(Peut contenir Céleri)
2 cs
Crème fraîche bio
(Contient Lait (contient du lactose))
250 ml
Bouillon de légumes
1 cs
Beurre
(Contient Lait (contient du lactose))
à votre goût
Poivre et sel
Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst en aardappelen. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.
Was of schil de aardappelen (lady christl) en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de parelgerst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 25 minuten. Kook de laatste 10 - 12 minuten de aardappelen mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, venkel, rozemarijn en het mosterdzaad gedurende 3 minuten op middellaag vuur.
Voeg de bouillon, de cranberry-rozijnenmix en het laurierblad toe. Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe. Kook vervolgens, afgedekt, 15 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om, zodat de savooiekool kan slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.
Haal voor serveren het laurierblad uit de stoof. Serveer de stoof met de crème fraîche en garneer met de bieslook.