Savooiekool kent diverse bereidingen: je kunt het koken, roerbakken of wokken, stoven, stomen en er soep van maken. In dit gerecht stoven we de savooiekool langere tijd op laag vuur, waardoor de ingrediënten langzaam garen. De smaken komen zo optimaal naar voren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Venkel
100 gram
Vastkokende aardappelen
45 gram
Parelgerst
(Bevat Gluten)
1 tl
Gedroogde rozemarijn
1 tl
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
25 gram
Cranberry-rozijnmix
1 stuk(s)
Laurierblad
150 gram
Savooiekool, gesneden
4 snufje
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
2 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst en aardappelen. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.
Was of schil de aardappelen (lady christl) en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de parelgerst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 25 minuten. Kook de laatste 10 - 12 minuten de aardappelen mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, venkel, rozemarijn en het mosterdzaad gedurende 3 minuten op middellaag vuur.
Voeg de bouillon, de cranberry-rozijnenmix en het laurierblad toe. Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe. Kook vervolgens, afgedekt, 15 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om, zodat de savooiekool kan slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.
Haal voor serveren het laurierblad uit de stoof. Serveer de stoof met de crème fraîche en garneer met de bieslook.