Vegetarische kaasschnitzel met pikante zoete-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kaasschnitzel met pikante zoete-aardappelpuree

Vegetarische kaasschnitzel met pikante zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksperziebonen

Heb jij zoete aardappel over? Snijd ze in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet ze even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse bieslook

1 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

25 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)770 kcal
Energie (kJ)3222 kJ
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten96.9 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels16.3 g
Eiwitten20.9 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de aardappel en de zoete aardappel. Weeg de aardappelen af. Was of schil de zoete aardappel en de aardappel en snijd beide in grove stukken. Kook de aardappel en de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met bouillon. Schep een klein beetje bouillon uit de pot en houd apart. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng water aan de kook in een sauteerpan voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 - 7 minuten. Giet af en bewaar de sperziebonen apart. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de ui en de bieslook fijn.

Sperziebonen bakken
3

Verhit de olijfolie in de sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak in 3 - 5 minuten beetgaar. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon boven de sauteerpan en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Kaasschnitzel bakken
4

Verhit ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel 2 minuten per kant bruin (zie Tip).

Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de pan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.

Puree maken
5

Stamp de aardappel en de zoete aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van de achtergehouden bouillon toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra boter toe om het geheel smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelpuree over de borden en garneer de puree met de bieslook. Serveer met de sperziebonen en de vegetarische kaasschnitzel.