Vegetarische kipstukjes met sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kipstukjes met sperziebonen

Vegetarische kipstukjes met sperziebonen

met zoetzure komkommer, rijst en gebakken ei

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Sperziebonen

75 gram

Jasmijnrijst

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)756 kcal
Energie (kJ)3161 kJ
Vetten24.2 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten95.2 g
waarvan suikers27.9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten35.3 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Schuimspaan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de sperziebonen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de sojasaus, de knoflook, de zoete Aziatische saus en 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de vegetarische kipstukjes fijn en voeg toe aan de marinade. Meng goed en laat marineren in de koelkast.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor de gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Koken
2
  • Voeg aan de pot met water een snuifje zout en de sperziebonen toe. Kook in 4 - 6 minuten beetgaar.
  • Snipper ondertussen de ui. Haal de sperziebonen uit de pot met een schuimspaan en houd apart. 
  • Kook vervolgens in dezelfde pot de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  • Snijd de komkommer in de lengte in vier partjes. Snijd vervolgens in staafjes van ongeveer 3 cm lang.
Bakken
3
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng er per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker doorheen. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Verhit een sauteerpan op middelmatig vuur. Voeg de ui en vegetarische kipstukjes met marinade toe. Bak 4 minuten.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan.
  • Bak 1 spiegelei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de sperziebonen en zoet-pikante chillisaus toe aan de sauteerpan. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de vegetarische kipstukjes en sperziebonen op de rijst en leg het spiegelei erbovenop (zie Tip).
  • Serveer met de zoetzure komkommer.

Tip: Houd je van extra pikant? Voeg dan een beetje sambal toe naar smaak.