Heb je plantaardige margarine, veganaise en/of zoetstof (zoals agavesiroop) in huis? Gebruik deze producten om het recept helemaal vegan te maken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Krieltjes
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅓ stuk(s)
Citroen
5 stuk(s)
Vegan nuggets
(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)
10 gram
Kappertjes
½ el
Extra vierge olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] boter
1 tl
Suiker
1 tl
Mosterd
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een ruime pot voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in de lengte doormidden. Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de krulpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit.
Meng in een grote saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker, 1 tl mosterd, peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer, tomaat en ui toe en meng goed.
Verhit 1/2 el boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit in dezelfde pan 1 el boter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten en voeg de kappertjes en de helft van de krulpeterselie toe. Blus af met 1 tl citroensap per persoon. Voeg de krieltjes toe, schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten.
Schep de peterseliekrieltjes en de vegan nuggets op de borden. Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden en garneer de salade met de overige peterselie. Serveer met de mayonaise en 1 citroenpartje per persoon.
Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.