Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus
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Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en komkommersalade

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel met cornflakes

2.5 gram

Verse bieslook

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

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Voedingswaarden

Energie (kcal)908 kcal
Energie (kJ)3801 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12 g
Vezels13.7 g
Eiwitten18 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole. Ajoutez une bonne pincée de sel. Lavez soigneusement les grenailles et coupez-les en deux, voire en quatre pour les plus grosses. Coupez l'oignon en demi-rondelles et écrasez ou émincez l'ail. Coupez les champignons en lamelles. Faites cuire les grenailles 10 à 12 minutes à couvert.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle krieltjes en serveer de helft, met de helft van de mayonaise. De overige krieltjes kun je samen met de mayonaise, yoghurt, azijn, mosterd, honing, sla en meer verwerken in een lunchsalade de volgende dag.

Préparer la sauce aux champignons
2

Faites fondre 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse. Faites-y revenir l'ail, l'oignon et les champignons 2 à 4 minutes. Déglacez avec 1 cs de vinaigre balsamique blanc par personne. Par personne, ajoutez 50 ml de crème fraîche liquide, 2 cs d'eau et 1/4 du bouillon cube aux champignons. Poivrez. Laissez réduire la sauce aux champignons 8 à 10 minutes.

Cuire l'escalope panée
3

Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Dès que la poêle est bien chaude, faites-y cuire l'escalope panée 3 minutes par côté. Coupez le concombre en deux dans la longueur, épépinez-le à la petite cuillère, puis détaillez-le en demi-lunes. Ciselez finement la ciboulette. Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne, 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1/2 cs de vinaigre balsamique blanc et 1 cc de moutarde. Salez et poivrez. Mélangez le concombre et la moitié de la ciboulette à la vinaigrette.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Servir
4

Servez les grenailles sur les assiettes, disposez l'escalope végétarienne panée à côté et servez 1 cuillère de mayonnaise avec. Versez la sauce aux champignons dans un petit bol et servez-le à côté. Accompagnez de la salade de concombre. Garnissez du reste de ciboulette.