Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en komkommersalade

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel met cornflakes

(Bevat Gerst, Soja, Tarwe Kan bevatten Mosterd)

stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

2.5 gram

Verse bieslook

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

1.5 el

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)854 kcal
Energie (kJ)3574 kJ
Vetten48.1 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels17.5 g
Eiwitten19.9 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle krieltjes, maar serveer de helft, met de helft van de mayonaise. De overige krieltjes kun je samen met de mayonaise, yoghurt, azijn, mosterd, honing, sla en meer verwerken in een lunchsalade de volgende dag.

Champignonsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. 
  • Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon: 50 ml kookroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper.
  • Laat de champignonsaus 8 - 10 minuten inkoken.
Salade maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de komkommer, sla en de helft van de bieslook met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij.
  • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.
  • Serveer met de komkommersalade.
  • Garneer met de overige bieslook.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!