Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met patatjes en komkommersalade

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

1.5 el

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3578 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten48.1 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten78.7 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels17.5 g
Eiwitten19.8 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot.
  • Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Kook de krieltjes in 10 - 12 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af en laat uitstomen.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle krieltjes, maar serveer de helft, met de helft van de mayonaise. De overige krieltjes kun je samen met de mayonaise, yoghurt, azijn, mosterd, honing, sla en meer verwerken in een lunchsalade de volgende dag.

Champignonsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. 
  • Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon: 50 ml culinaire room, 2 el water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. 
  • Laat de champignonroomsaus 8 - 10 minuten reduceren.

 

Salade maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de komkommer, sla en de helft van de bieslook met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de patatjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er 1 lepel mayonaise per persoon bij.
  • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.
  • Serveer met de komkommersalade.
  • Garneer met de overige bieslook.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!