Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise

Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise

met zoetzure komkommer, wortel, gebakken spitskool en frietjes

Kimchisaus is een mix van knoflook, rode peper en kruiden. In dit gerecht geef je een pikante draai aan de mayonaise door deze saus erdoor te roeren.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Kimchisaus

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Gesneden spitskool

½ tl

Verse gember

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)950 kcal
Energie (kJ)3976 kJ
Vetten47.3 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten98.3 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels15.2 g
Eiwitten27.4 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten bereiden
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp (zie Tip). Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en komkommer toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!

Spitskool bakken
3

Snijd de ui in halve maantjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op hoog vuur. Bak de ui, gember en gesneden spitskool 6 - 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Schnitzel bakken
4

Verhit dezelfde pan van de spitskool op middelhoog vuur en bak de vegetarische schnitzel 3 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel wat extra olijfolie toe om de schnitzel in te bakken.

Kimchi-mayonaise maken
5

Meng ondertussen de kimchisaus met de mayonaise in een kleine kom (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de kimchi-mayonaise door een kimchi-yoghurtsausje. Meng daarvoor per persoon: 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt en de kimchisaus. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
6

Snijd de broodjes open, besmeer beide helften met de kimchi-mayonaise en beleg met de gebakken ui en spitskool. Leg de vegetarische schnitzel erop en verdeel een deel van de zoetzure salade over de schnitzel. Serveer met de ovenfrietjes, de overige zoetzure salade en overige kimchi-mayonaise.