Veggie cheeseburger met ciabatta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met gekaramelliseerde ui, Red Leicester en patatjes

Speciaal ingrediënt in je box! Vandaag geniet jij van een vegetarische burger van De Vegetarische Slager. Met de structuur van een malse burger, maar dan vegetarisch!

Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Eieren
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ head

Botersla

15 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Le Burger van de Vegetarische Slager

(Bevat Tarwe, Eieren, Soja Kan bevatten Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3658 kJ
Energie (kcal)874 kcal
Vetten47.1 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17 g
Vezels13.1 g
Eiwitten28.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Dressing maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Houd 2 bladen van de sla per persoon apart om later het broodje mee te beleggen. Snijd de overige botersla grof en voeg toe aan een saladekom.
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en het sap van 1 citroenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
Burger bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1/2 el honing per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Schuif de ui naar een kant van de pan om ruimte te maken voor de burger. Voeg de burger toe aan de pan en bak in 2 - 3 minuten per kant goudbruin.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de overige mayonaise.
  • Beleg met de achtergehouden slabladeren, de burger, de gekaramelliseerde ui en de helft van de kaas.
  • Voeg de dressing, wortel, patatjes en de overige kaas toe aan de saladekom en meng met de sla.
  • Verdeel de salade en de vegetarische cheeseburger over de borden.