Romige geitenkaas met saus van ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige geitenkaas met saus van ui

Romige geitenkaas met saus van ui

met wortel-spinaziestoemp en pecannoten

Speciaal ingrediënt in je box! Onze gerijpte geitenkaas is heerlijk romig en vol van smaak. Door de kaas te verwarmen versterken we dit.

Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

65 gram

Babyspinazie

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] boter

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3267 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels15.4 g
Eiwitten24 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water met 1/2 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de aardappelen en groenten.
  • Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in kleine stukken.
  • Kook de aardappelen en wortel 18 - 20 minuten in de pot met deksel. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
  • Bewaar 75 ml van het kookvocht per persoon en giet de aardappelen en groenten af. Houd afgedekt warm in de pot.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Geitenkaas roosteren
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1 el boter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 - 6 minuten. Roer af en toe door.
  • Leg ondertussen 1 geitenkaasschijf per persoon op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel iedere geitenkaasschijf met 1 tl honing en bestrooi met de pecanstukjes.
  • Rooster de geitenkaas 6 - 7 minuten bovenin de oven.
Saus van ui maken
3
  • Voeg 1 tl suiker per persoon toe aan de uien en bak 1 minuut mee.
  • Blus de uien af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en verhit 1 minuut.
  • Voeg het bewaarde kookvocht toe en laat 5 minuten indikken (zie Tip). Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus na 5 minuten nog te waterig? Voeg dan 1/2 tl bloem per persoon toe en laat nog 1 - 2 minuten indikken.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg per persoon: 1/2 el boter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over borden.
  • Leg op ieder bord 1 geitenkaasschijf en besprenkel met de saus van ui.