Vegetarische picadillo met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische picadillo met linzen

Vegetarische picadillo met linzen

met olijven en rozijnen

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

⅓ pak(ken)

Linzen

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Leccino-olijven

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2517 kJ
Energie (kcal)602 kcal
Vetten14.2 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten94.5 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels11 g
Eiwitten19.3 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot. Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in blokjes.
Snijden
2
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af. 
  • Snijd de peterselie, inclusief takjes, grof.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Groenten stoven
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op laag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas erboven (zie Tip).
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de witte kaas.