Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en kabeljauw als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en kabeljauw als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en kabeljauw als extra

met rode peper, tomaat, vers basilicum en pecorino

Wist je dat de originele mozzarella di bufala gemaakt werd van de melk van zwarte waterbuffels uit een regio ten noordwesten van Napels?

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

2.5 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Rode peper

0.56 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte pecorino DOP

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] boter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)566 kcal
Energie (kJ)2367 kJ
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten13.6 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels4.2 g
Eiwitten33.7 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Groenten bereiden
1

Bereid de bouillon. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt per persoon 1/2 el roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij, de olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn.

Risottorijst bakken
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut.

Risotto bereiden
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Tip: Vervang naar wens een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.

Risotto afmaken
4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip).

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Kabeljauw bakken
5

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van het basilicum door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de geraspte pecorino toe en peper en zout naar smaak en laat, afgedekt, 2 minuten staan. Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de overige pecorino, leg de kabeljauwfilet erop. Voeg naar smaak rode peper toe. Pas op, deze is pittig! Garneer met het overige basilicum.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.