Soep is uitermate geschikt om lekker veel groenten in te verstoppen. Wanneer je roomkaas en dana blue toevoegt, wordt hij bovendien fluweelzacht. Dana blue is de Deense variant van roquefort, maar dan gemaakt van koemelk. Het maakt de soep niet alleen romig, maar geeft ook extra pit. Je serveert hem met een geroosterde ciabatta met kruidenroomkaas en je garneert hem met knapperige pijnboompitten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Champignons
125 gram
Vastkokende aardappelen
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 tl
Gedroogde oregano
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
50 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Danablu
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in gelijke stukjes.
Verhit een soeppan met deksel op middellaag vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Verhit de roomboter in dezelfde soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 14 – 18 minuten op middellaag vuur.
Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de helft van de kruidenroomkaas. Bak 6 minuten in de oven.
Pureer de soep met een staafmixer. Roer de overige roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe om de soep te verdunnen.
Serveer de fluweelzachte broccolisoep met de geroosterde ciabatta. Garneer met de pijnboompitten en de dana blue (zie tip).