In dit stoofpotje zitten allerlei ingrediënten die typisch zijn voor de Midden-Oosterse keuken: lamsworstjes, komijn, tijm, rozijnen en verse bladpeterselie. De rozijnen geven het gerecht een zoet en fruitig accent. Omdat je alles in een pan bereid, heb je achteraf amper afwas. Handig voor een drukke dag!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
stuk(s)
Lamsworstjes
200 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Ui
tl
Gedroogde tijm
tl
Gemalen komijnzaad
stuk(s)
Venkel
stuk(s)
Rode paprika
takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Bereid de bouillon. Smelt de roomboter in een grote wok of hapjespan met deksel en bak de lamsworstjes 5 minuten rondom. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Was ondertussen de aardappelen (annabel) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui.
Zet de pan terug op middelmatig vuur en fruit de 2 ui in het vet van de lamsworstjes. Voeg de aardappelen, tijm en komijn toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 – 20 minuten stoven.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd de paprika klein en de bladpeterselie fijn.
Voeg na 5 minuten de venkel en paprika toe aan de wok of hapjespan en nog 5 minuten later de lamsworstjes en rozijnen. Haal de deksel van de pan en draai het vuur middelhoog. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de bladpeterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.