Verse conchiglie met aubergine uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse conchiglie met aubergine uit de oven

Verse conchiglie met aubergine uit de oven

met tomaat, oude kaas en salade

-

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Passata

40 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse conchiglie

(Bevat Gluten)

40 gram

Rucolamelange

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3751 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers22 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Pan met deksel
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm. Snijd de tomaat ook in plakken van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn.

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met 1/2 el olijfolie per persoon. Verhit in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Houd de knoflook apart. Bak in dezelfde pan op middelhoog vuur de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een kom de passata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker en peper en zout tot een saus. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de verse conchiglie.

Aubergine in de oven
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje tomatensaus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakkenaubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven. Bestrooi de aubergineschotel de laatste 5 minuten met de geraspte oude kaas.

Salade maken
5

Kook de verse conchiglie afgedekt, 4-6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de rucolamelange.

Serveren
6

Verdeel de verse conchiglie over de borden en leg de aubergine uit de oven erop. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.