Verse gnocchi in tomatenroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse gnocchi in tomatenroomsaus

Verse gnocchi in tomatenroomsaus

met champignons en spekjes

Over de uitspraak van deze deegkussentjes kun je struikelen – je spreekt het op z'n Italiaans uit als 'njokkie' – maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Gnocchi kook je meestal, maar in dit recept bak je ze waardoor ze een krokant korstje krijgen en vanbinnen zacht en luchtig blijven.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

25 gram

Spekblokjes

½ stuk(s)

Cherrytomaten in blik

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Italiaanse kruiden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3847 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd20.8 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels10 g
Eiwitten19 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Steelpan
Keukenpapier

Instructies

Champignons bakken
1

• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de champignons in plakken. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook, champignons en spekblokjes 6 – 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
2

• Verhit een steelpan op middelmatig vuur en voeg de cherrytomaten uit blik inclusief saus, de kookroom en de Italiaanse kruiden toe. • Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Gnocchi bakken
3

• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als de champignons en bak hierin de gnocchi 6 – 8 minuten. Keer niet te vaak, zodat de gnocchi goed kunnen bruinen en lekker knapperig worden. • Haal de gnocchi uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. • Voeg vlak voor serveren de champignons toe aan de tomatenroomsaus.

Serveren
4

• Schep de gnocchi in diepe borden en verdeel de tomatenroomsaus erover.