Over de uitspraak van deze deegkussentjes kun je struikelen – je spreekt het op z'n Italiaans uit als 'njokkie' – maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Gnocchi kook je meestal, maar in dit recept bak je ze waardoor ze een krokant korstje krijgen en vanbinnen zacht en luchtig blijven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
25 gram
Spekblokjes
½ stuk(s)
Cherrytomaten in blik
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Italiaanse kruiden
175 gram
Gnocchi
(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de champignons in plakken. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook, champignons en spekblokjes 6 – 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
• Verhit een steelpan op middelmatig vuur en voeg de cherrytomaten uit blik inclusief saus, de kookroom en de Italiaanse kruiden toe. • Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als de champignons en bak hierin de gnocchi 6 – 8 minuten. Keer niet te vaak, zodat de gnocchi goed kunnen bruinen en lekker knapperig worden. • Haal de gnocchi uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. • Voeg vlak voor serveren de champignons toe aan de tomatenroomsaus.
• Schep de gnocchi in diepe borden en verdeel de tomatenroomsaus erover.