Verse pappardelle met kalfsstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met kalfsstoof

Verse pappardelle met kalfsstoof

met bleekselderij, rode wijn en pecorino

Met dit recept waan je je zo in een restaurant. De verse pappardelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde werkt voor jij de beste verse pasta in jouw box.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

0.3 stuk(s)

Wortel

2.5 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat Selderij)

60 ml

Rode wijn

150 gram

Kalfsstoof

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Laurierblad

125 gram

Verse pappardelle

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3605 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.4 g
Eiwitten53 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in zeer kleine blokjes en snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui in 2 – 3 minuten glazig. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Stoof maken
3

Blus de groenten af met de rode wijn. Voeg de kalfsstoof en de cherrytomaten toe.

Stoven
4

Voeg het takje rozemarijn en het laurierblad toe. Breng zachtjes aan de kook en stoof 15 – 20 minuten. Voeg eventueel extra rode wijn toe wanneer de stoof te droog wordt, of kook iets langer als hij nog te vochtig is. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Pappardelle koken
5

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook. Trek de pappardelle voorzichtig los van elkaar en kook de pappardelle vlak voor serveren in 4 – 6 minuten gaar.

Serveren
6

Haal het takje rozemarijn en het laurierblad uit de stoof. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de kalfsstoof erop. Garneer met de geraspte pecorino.