Deze verse ravioli wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van venkel, geitenkaas en rozemarijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Venkel
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie
4 plak(ken)
Ontbijtspek
50 gram
Peultjes
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
140 gram
Ravioli met bloemkool en beurre noisette
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Tarwe)
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Mosterd
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.
Breng in een pan met deksel ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook voor de verse ravioli en de peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor serveren met de slamix.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.
Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de hapjespan met de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.
Verdeel de ravioli en de peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel eroverheen. Verkruimel het ontbijtspek en garneer de ravioli hiermee. Serveer de salade erbij.