In de Vietnamese keuken wordt veel gekookt met een mix van smaken en structuren. Zuur, zoet, pittig - proef jij al deze smaken terug in dit gerecht? Je gebruikt vandaag knapperige little gem als kleine kommetjes, die je vult met de noedels en het gehakt. Deze frisse hapjes kun je zo oppakken, met je handen eten mag dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ tl
Gemalen citroengras
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
3 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
2 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
110 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
100 gram
Gesneden peen
1 stuk(s)
Mesclun
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Sambal
¼ tl
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Meng in een kleine kom de knoflook, gember, rode peper, gemalen citroengras, vissaus, witte wijnazijn tot een lichte saus. Meng voor de zoete chilisaus de sambal, suiker en zonnebloemolie in een andere kleine kom. Ris de blaadjes van de munt en snijd samen met de koriander fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt en driekwart van de lichte saus toe en bak het gehakt in 5 – 6 minuten los. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de noedels met de peen in de pan met deksel, afgedekt, in 2 – 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met koud water.
Voeg ondertussen 1/2 el water per persoon aan de lichte saus toe en haal de bladeren per stuk los van de krop little gem.
Verdeel de noedels en de peen over de blaadjes. Schep daar het kipgehakt overen garneer met de munt en koriander. Serveer met de sausjes erbij zodat iedereen deze naar smaak kan toevoegen.