Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pikant.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Bruine snelkookrijst
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
¼ stuk(s)
Limoen
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
¼ head
Botersla
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
5 gram
Gemberpuree
1 el
Suiker
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
180 ml
Kokend water
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
30 ml
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Tip: In de volgende stap voeg je rauwe ui toe aan de salade. Houd je hier niet van? Bak de ui dan hier mee met het gehakt.
Tip: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere boterslablaadjes apart.
Tip: Schep tijdens het eten een beetje rijst en gehakt in een slablad. Dip vervolgens in de dressing.
Weetje: Wist je dat bruine rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat als witte rijst? Vezels zorgen ook voor een gezonde darmtransit en een langer verzadigingsgevoel.