Elke vis in dit gerecht heeft z'n eigen karakter: de zalm is lekker sappig, de albacore tonijn is vlezig als een biefstuk en de kabeljauw is zacht en mild. De tomatensalsa met gebakken ui vormt een fris bijgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Rode peper
1.5 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Aubergine
¼ stuk(s)
Rode ui
100 gram
Vismelange: Zalm, tonijn, kabeljauw en garnalen
(Bevat Schaaldieren, Vis)
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 stuk(s)
Ciabatta met zonnebloempitten
(Bevat Gluten)
1 stuk(s)
Spies
40 gram
Mesclun
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd een halve tomaat per persoon in 3 gelijke parten. Snijd de overige tomaat in kleine blokjes. Snijd de aubergine in halve plakken van 1 cm dik. Snipper de rode ui.
Halveer de tonijn. Meng alle blokjes vis met de rode peper, currykruiden en de helft van de olijfolie in een kom. Breng op smaak met zout en peper en laat even marineren. Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 6 - 8 minuten op hoog vuur, of totdat hij gaar en bruin is. Breng op smaak met peper en zout.
Rijg ondertussen de tomatenpartjes om en om met de gemarineerde tonijn aan een spies. Bak in een andere koekenpan de rode ui, visspiesjes en overige blokjes vis rondom naar wens gaar (ongeveer in 3 - 6 minuten). Let op dat de tonijn hierbij niet te droog wordt!
Meng de tomatenblokjes en de rode ui in een andere kom en breng ook de salsa op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de aubergine met de mesclun, zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de visspies, blokjes vis met de tomatensalsa en de mesclun-aubergine salade. Serveer met de zonnebloempit-ciabatta.