Volkoren enchilada's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren enchilada's met kipgehakt

Volkoren enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse tomatensalsa

Speciaal ingrediënt in je box! Deze volkoren tarwe tortilla's zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam. De tortilla's zijn rijk aan vezels en bevorderen zo de stoelgang.

Labels:
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2977 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten64.1 g
waarvan suikers21.5 g
Vezels17.5 g
Eiwitten38.6 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de wortel in zeer kleine blokjes. 
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de wortel, mais en 2/3 van de ui 1 - 2 minuten (zie Tip). 

Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw in de salsa. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee in deze stap.

Vulling maken
2
  • Voeg het kipgehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak het gehakt in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de passata en de helft van de tomaat toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.
Enchilada's maken
3
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de overige tomaat en ui met de wittewijnazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Serveer de enchilada's met de tomatensalsa en de zure room.