Enchilada's danken hun naam aan het Spaanse woord 'enchilar', wat 'kruiden met chili' betekent. In dit recept hebben we de chili eruit gehaald, zodat degenen die niet van pikant houden toch kunnen genieten van deze Mexicaanse klassieker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
70 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Passata
2 stuk(s)
Volkoren tortilla
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw in de salsa. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee in deze stap.
Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.