Volkoren fusilli met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren fusilli met champignonroomsaus

Volkoren fusilli met champignonroomsaus

met bospaddenstoelenpesto, prei en mozarella

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Prei

10 gram

Geraspte pecorino DOP

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Mosterd

0.1 stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)907 kcal
Energie (kJ)3796 kJ
Vetten49.5 g
waarvan verzadigd24.4 g
Koolhydraten74.6 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels12.2 g
Eiwitten34.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd grof.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd vervolgens in halve ringen.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Bewaar 40 ml kookvocht per persoon. Houd eventueel wat extra kookvocht apart om later de saus mee te verdunnen.
  • Giet de pasta af.

Tip: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Saus maken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en prei 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak 2 - 4 minuten verder.
  • Blus af met 40 ml kookvocht per persoon. Voeg de rozemarijn en per persoon: 1 el mosterd en 1/2 el wittewijnazijn toe.
  • Voeg de kookroom toe, meng de saus erdoor en laat 6 - 8 minuten inkoken tot de gewenste dikte (zie Tip). Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als de saus te snel inkookt.

Serveren
4
  • Voeg de fusilli en pecorino toe aan de saus in de hapjespan en meng goed door.
  • Meng in een kleine kom de bospaddenstoelenpesto met 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon.
  • Verdeel de pasta met champignonroomsaus over diepe borden. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta.
  • Besprenkel de pasta met de bospaddenstoelenpesto.