Labne is een zachte kaas met uitgelekte yoghurt als basis. In het Midden-Oosten eten ze labne vaak als onderdeel van de mezzetafel. Door de tijm, oregano en basilicum krijgt de labne een extra kruidige smaak. Dit gerecht staat zo op tafel, mede dankzij de voorgesneden rodekool, wortel en ijsbergsla.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
150 g
Pâte pour falafels
(Contient Gluten)
1 brin(s)
Persil frisé frais
(Peut contenir Céleri)
2
Pain pita au blé complet
(Contient Gluten)
37.5 g
Salade iceberg et mâche
100 g
Chou rouge et carotte
(Peut contenir Céleri)
50 g
Lebné
(Contient Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)
2.5 cs
Huile de tournesol
1 cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Miel
1 cc
Vinaigre de vin blanc
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 250 graden of maak gebruik van een broodrooster.
Draai per persoon 6 - 7 falafelballetjes (door deze eerst te kneden en dan te rollen). Hak de krulpeterselie fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.
Besprenkel de volkoren pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, peper en zout. Meng de ijsbergslamelange met de rodekool-wortelmix, krulpeterselie en dressing in een saladekom.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Beleg de pitabroodjes naar wens met de labne, falafel en salade.
Tip! Bekijk het blog voor tips hoe je het gemakkelijkste falafelballetjes kunt maken. Heb je weinig tijd? Maak dan falafelburgers in plaats van falafelballetjes. Verdeel het deeg in 2 burgers per persoon en bak 3 – 4 minuten aan elke kant.