Labne is een zachte kaas met uitgelekte yoghurt als basis. In het Midden-Oosten eten ze labne vaak als onderdeel van de mezzetafel. Door de tijm, oregano en basilicum krijgt de labne een extra kruidige smaak. Dit gerecht staat zo op tafel, mede dankzij de voorgesneden rodekool, wortel en ijsbergsla.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Falafeldeeg
(Bevat Gluten)
1 takje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
2
Volkoren pitabroodje
(Bevat Gluten)
37.5 gram
IJsbergsla en veldsla
100 gram
Rodekool en wortel
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Labne
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)
2.5 el
Zonnebloemolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 250 graden of maak gebruik van een broodrooster.
Draai per persoon 6 - 7 falafelballetjes (door deze eerst te kneden en dan te rollen). Hak de krulpeterselie fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.
Besprenkel de volkoren pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, peper en zout. Meng de ijsbergslamelange met de rodekool-wortelmix, krulpeterselie en dressing in een saladekom.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Beleg de pitabroodjes naar wens met de labne, falafel en salade.
Tip! Bekijk het blog voor tips hoe je het gemakkelijkste falafelballetjes kunt maken. Heb je weinig tijd? Maak dan falafelburgers in plaats van falafelballetjes. Verdeel het deeg in 2 burgers per persoon en bak 3 – 4 minuten aan elke kant.