Speciaal ingrediënt in je box! Deze geroosterde-paprikasaus is gemaakt van paprika's en gerookt paprikapoeder en bestaat dan ook uit maar liefst 81% groenten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
100 gram
Passata
30 gram
Tomatentapenade
(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)
40 gram
Geroosterde-paprikasaus
5 gram
Vers basilicum
30 gram
Groene olijven
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje boven de pot. Snijd de aubergine in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en aubergine toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de aubergine goudbruin kleurt. Voeg de Siciliaanse kruidenmix en knoflook toe en bak nog 1 minuut. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet af, maar bewaar 100 ml kookvocht per persoon.
Blus de groenten af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata, tomatentapenade, olijven en suiker toe en meng goed. Voeg de helft van het achtergehouden kookvocht toe, dek de pan af en laat de saus 7 - 10 minuten sudderen. Verlaag eventueel het vuur als het te hard kookt.
Snijd het basilicum grof.
Voeg de gekookte pasta en 2 el kookvocht per persoon toe aan de saus (zie Tip). Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de saus al dun genoeg? Laat het kookvocht dan achterwege. Is de saus aan de droge kant? Voeg dan nog meer kookvocht toe.
Verdeel de pasta over diepe borden. Besprenkel met de geroosterde-paprikasaus en garneer met het basilicum.