Aubergine cacciatore met volkoren spaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine cacciatore met volkoren spaghetti

Aubergine cacciatore met volkoren spaghetti

met geroosterde-paprikasaus, olijven en basilicum

Speciaal ingrediënt in je box! Deze volkoren spaghetti is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. De pasta is rijk aan vezels en bevordert zo de stoelgang.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Bron van vezels
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Passata

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

5 gram

Vers basilicum

30 gram

Groene olijven

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

⅓ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2863 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten89.5 g
waarvan suikers23.1 g
Vezels15.3 g
Eiwitten17.7 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet af, maar bewaar 100 ml kookvocht per persoon. Zet apart.
  • Snijd ondertussen de aubergine in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een sauteerpan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en aubergine toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de aubergine goudbruin kleurt.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix en knoflook toe en bak nog 1 minuut. 

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Saus maken
3
  • Blus de groenten af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata, tomatentapenade, olijven en suiker toe en meng goed.
  • Voeg de helft van het achtergehouden kookvocht toe, dek de pan af en laat de saus 7 - 10 minuten sudderen. Verlaag eventueel het vuur als het te hard kookt.
  • Snijd ondertussen het basilicum grof.
Serveren
4
  • Voeg de gekookte pasta en 30 ml kookvocht per persoon toe aan de saus. Voeg eventueel meer kookvocht toe als de saus te droog is.
  • Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Besprenkel met de geroosterde-paprikasaus en garneer met het basilicum.