Volkoren spaghetti met garnalen in curryroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren spaghetti met garnalen in curryroomsaus

Volkoren spaghetti met garnalen in curryroomsaus

met tomaat en dragon

Tip voor in de voorraadkast. Met bouillonblokjes in huis verfraai je heel makkelijk en snel de smaak van elke maaltijd. Goed nieuws, want Knorr heeft het assortiment flink uitgebreid. Wist je dat ze ook een vetarme Finesse-lijn, Low Salt- en zelfs Zero Salt-bouillonblokjes hebben? Voeg zelf eens een Knorr Finesse vetarm visbouillonblokje aan jouw maaltijd toe!

Labels:
Familie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Courgette

⅓ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Passata

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse dragon

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Extra vierge olijfolie

¾ el

Witte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme visbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3262 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels10.8 g
Eiwitten28.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 15 - 20 minuten in de oven.

Bakken
2

Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg daarna per persoon: 1 tl currypoeder en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de kruiden 1 minuut mee.

Pasta koken
3

Blus de specerijen af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de passata. Verlaag het vuur en voeg de culinaire room toe. Laat de saus, afgedekt, nog 12 - 14 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaat bereiden
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de dragon en snijd fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de dragon en per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de overige rode peper 3 - 4 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.

Serveren
6

Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgette. Serveer de tomaat met dragon ernaast.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.