Vandaag pasta met een saus geïnspireerd op cacciatoresaus, maar dan als vegan variant! Een saus vol verschillende groenten waarbij je de kaas niet zult missen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
100 gram
Passata
30 gram
Tomatentapenade
(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)
20 gram
Leccino-olijven
40 gram
Geroosterde-paprikasaus
5 gram
Vers basilicum
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Breng water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en aubergine toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de aubergine goudbruin kleurt. Voeg de Siciliaanse kruiden en knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet af, maar bewaar 100 ml kookvocht per persoon.
Blus de groenten af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de passata toe. Voeg de tomatentapenade, olijven, de helft van het kookvocht en 1 tl suiker per persoon toe. Meng goed en laat de saus, afgedekt, 7 - 10 minuten sudderen. Verlaag eventueel het vuur als het te hard kookt.
Snijd het basilicum grof.
Voeg de gekookte pasta en 2 el kookvocht per persoon toe aan de saus (zie Tip). Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de saus al dun genoeg? Laat het kookvocht dan achterwege. Is de saus aan de droge kant? Voeg dan nog meer kookvocht toe.
Verdeel de pasta over diepe borden. Besprenkel met de geroosterde-paprikasaus en garneer met het basilicum.