Risotto met gehakt à la Bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met gehakt à la Bolognese

Risotto met gehakt à la Bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone

Wist je dat mascarpone valt onder de verse kaas? Net als de cottage cheese, verse roomkaas en verse meikaas. Als bij de productie van kaas de rijping ontbreekt, dan is het een verse kaas.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Laurierblad

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3807 kJ
Energie (kcal)910 kcal
Vetten45.4 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten88.3 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels15.1 g
Eiwitten32.4 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit de helft van de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes.
  • Verhit de overige boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en wortel 6 - 8 minuten. Blus af met balsamicoazijn.
Risotto maken
2
  • Roer de risottorijst door de groenten en bak 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes, rozemarijn en het laurierblad toe.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Risotto afmaken
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en snijd het basilicum fijn.
  • Haal de rozemarijn en het laurierblad uit de risotto wanneer de risotto gaar is.
  • Voeg het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe, roer goed door en kook 1 minuut verder. 
  • Haal de pan van het vuur. Roer de mascarpone en de helft van de Parmigiano Reggiano erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de risotto op diepe borden.
  • Garneer met het basilicum en de overige Parmigiano Reggiano.