Loaded zoete aardappel met spekjes en smokey zure room
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded zoete aardappel met spekjes en smokey zure room

Loaded zoete aardappel met spekjes en smokey zure room

met avocado, varkensgehakt, kerstomaten en limoen

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

50 gram

Spekreepjes

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

¼ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Little gem

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Avocado

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4664 kJ
Energie (kcal)1115 kcal
Vetten67.2 g
waarvan verzadigd24.6 g
Koolhydraten85.5 g
waarvan suikers29.8 g
Vezels17.1 g
Eiwitten36.1 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Zeef
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel grondig en prik er gaatjes in met een vork. Halveer in de lengte. Besprenkel een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Leg de zoete aardappel op de bakplaat met bakpapier met de snijkant naar beneden. Besprenkel de zoete aardappel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot ze krokant vanbuiten en zacht vanbinnen zijn.

Mais bakken
2

Ga verder met het recept zodra de aardappel nog 25 minuten moet bakken. Rasp de limoen en snijd in 6 partjes. Laat de mais uitlekken. Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de mais met de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 3 - 4 minuten. Roer regelmatig door. Blus af met het sap van 1 limoenpartje per persoon. Voeg toe aan een saladekom.

Vlees bakken
3

Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit de overige boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes met het gehakt, het witte gedeelte van de lente-ui en de helft van het gerookte paprikapoeder 6 - 8 minuten. Hak ondertussen de sla grof en snijd de kerstomaten in kwarten.

Avocado snijden
4

Meng in een kleine kom de zure room met de limoenrasp en het overige gerookte paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Serveer de avocado op borden en pers 1 limoenpartje per persoon erover uit. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Voeg de sla en kerstomaten toe aan de saladekom en meng goed door met de mais. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de zoete aardappel naast de avocado. Verdeel de spekreepjes, het gehakt en de zure room eroverheen. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui. Serveer de salade ernaast met de overige limoenpartjes.