In dit luxe visgerecht combineer je zachte zalmfilet met knapperige zeekraal. Om er een fris geheel van te maken, serveer je er citroenpartjes bij.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Gele wortel
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Zeekraal
½ stuk(s)
Citroen
40 gram
Beurre blanc
(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)
¾ el
[Plantaardige] boter
½ tl
Mosterd
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
50 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Bewaar het venkelloof apart ter garnering. Snijd de venkel in partjes en voeg toe aan een ovenschaal. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje erboven. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Schil of was de aardappelen en wortel grondig. Snijd beide in grove stukken. Voeg de aardappelen en wortel toe aan een pot en zet onder water. Verkruimel het overige bouillonblokje erboven. Kook 12 - 15 minuten, bewaar een klein beetje kookvocht. Giet af en bewaar apart.
Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in dunne schijfjes. Snijd de citroen in 6 partjes. Verhit 1/3 van de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zeekraal samen met de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Blus af met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan.
Verhit ondertussen opnieuw 1/3 van de boter in een andere pan op middelhoog vuur. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie.
Verhit dezelfde pan van de zalm op laag vuur en verwarm de beurre blanc 2 - 3 minuten. Stamp ondertussen de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de overige boter en een scheutje van het bewaarde kookvocht toe en stamp door. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de puree en venkel over de borden. Verdeel de zalm en zeekraal erbovenop. Besprenkel met de beurre blanc en garneer met het bewaarde venkelloof. Serveer met de overige citroenpartjes.