Quinoa komt uit het Peruaanse Andesgebergte en bestaat uit de zaadjes van een bloeiende plant. Het is geen graansoort en dus glutenvrij. De smaak is te omschrijven als nootachtig, net als de avocado in dit recept. Daarnaast eet je deze maaltijdsaladefavoriet vandaag met gele biet, die veel frisser van smaak is dan zijn rode broertje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Gele biet
½ stuk(s)
Rode ui
85 gram
Quinoa
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Paprikapoeder
½ stuk(s)
Avocado
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Gemengde sla
175 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon voor de quinoa. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gele biet. Schil de gele biet en snijd in kleine blokjes. Kook de biet, afgedekt, in 12 – 15 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet daarna af.
Snipper ondertussen de rode ui. Verhit de helft van de olijfolie in een andere pan met deksel en fruit ¾ van de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur.
Voeg de quinoa, de gemalen komijn en het paprikapoeder toe aan de pan met rode ui en bak al roerend 30 seconden. Schenk de bouillon erbij en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en roer los met een vork.
Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta.
Meng in een saladekom de overige rode ui, de gele biet, quinoa, avocado en de helft van de feta met de gemengde sla. Voeg de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige feta. Garneer naar smaak met extra vierge olijfolie.