Warme quinoasalade met gele biet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warme quinoasalade met gele biet

Warme quinoasalade met gele biet

Met feta en en avocado

Quinoa komt uit het Peruaanse Andesgebergte en bestaat uit de zaadjes van een bloeiende plant. Het is geen graansoort en dus glutenvrij. De smaak is te omschrijven als nootachtig, net als de avocado in dit recept. Daarnaast eet je deze maaltijdsaladefavoriet vandaag met gele biet, die veel frisser van smaak is dan zijn rode broertje.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gele biet

½ stuk(s)

Rode ui

85 gram

Quinoa

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3410 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels14 g
Eiwitten25 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Biet koken
1

Bereid de bouillon voor de quinoa. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gele biet. Schil de gele biet en snijd in kleine blokjes. Kook de biet, afgedekt, in 12 – 15 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet daarna af.

Ui fruiten
2

Snipper ondertussen de rode ui. Verhit de helft van de olijfolie in een andere pan met deksel en fruit ¾ van de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur.

Quinoa koken
3

Voeg de quinoa, de gemalen komijn en het paprikapoeder toe aan de pan met rode ui en bak al roerend 30 seconden. Schenk de bouillon erbij en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en roer los met een vork.

Snijden en verkruimelen
4

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta.

Salade mengen
5

Meng in een saladekom de overige rode ui, de gele biet, quinoa, avocado en de helft van de feta met de gemengde sla. Voeg de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige feta. Garneer naar smaak met extra vierge olijfolie.