Waterkers is een echte lentegroente. Dit keer komt de waterkers uit België. Meer hierover kun je lezen in de lente-editie van ons magazine. De serranoham uit het zonnige Zuiden en het kaasbroodje zorgen voor wat extra pit. Door de ham te bakken, krijgt deze Spaanse klassieker een krokante smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1
Ui
2
Knoflookteen
200
Vastkokende aardappelen
1
Courgette
80
Serranoham
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)
4
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
2
Mediteraan kaasbroodje
75
Waterkers
1
Olijfolie
1.5
Runderbouillonblokje
2
Extra vierge olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 240 graden en kook 400 ml water perpersoon.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (alpha) grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de courgette in dunne plakken.
Snijd of scheur de serranoham klein. Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en bak de serranoham ongeveer 3 minuten op middelmatig vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de ui en knoflook toe aan de soeppan, voeg eventueel wat extra olijfolie toe, en fruit 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe, bestrooi met peper en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Scheur de basilicum extra fijn en meng in een mengkom met de extra vierge olijfolie, peper en zout tot een basilicumolie.
Draai de oven terug naar 210 graden en bak het kaasbroodje 8 minuten in de oven. Snijd de waterkers klein.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in een blender. Zet de soep terug op laag vuur, voeg de waterkers toe en verhit nog 1 minuut. Voeg naar smaak het achtergehouden water toe om de soep vloeibaarder te maken.
Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de serranoham en de basilicumolie en serveer met het broodje.