Gentse waterzooi is een traditioneel Gents gerecht met kip of vis, aardappelen en groenten. In dit geval worden er kippendijen ge-bruikt. De botten van de kip zorgen voor extra smaak. Dit gerecht is een echte Belgische klassieker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Laurierblad
175 gram
Kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
2 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
125 gram
Peen-preimix
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kippendijfilet
350 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon samen met het laurierblad in een soeppan met deksel.
Schil of was de aardappelen (binten) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes van ½ cm. Snijd de kippendij op twee plekken in tot het bot en snijd de bladpeterselie fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippendij in 4 - 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Keer regelmatig om. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. Het vlees hoeft niet gaar te zijn.
Voeg de aardappelen, bleekselderij, kippendij, prei-peenmix en kookroom toe aan de soeppan met bouillon en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur.
Haal de kippendij uit de soeppan met deksel met een schuimspaan, trek het vlees met behulp van twee vorken van het bot en snijd fijn. Breng de waterzooi op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de diepe borden en verdeel de kippendij erover. Garneer met de peterselie.