Romige Gentse waterzooi met kippendijen, peterselie en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige Gentse waterzooi met kippendijen, peterselie en groenten

Romige Gentse waterzooi met kippendijen, peterselie en groenten

Gentse waterzooi is een traditioneel Gents gerecht met kip of vis, aardappelen en groenten. In dit geval worden er kippendijen ge-bruikt. De botten van de kip zorgen voor extra smaak. Dit gerecht is een echte Belgische klassieker!

Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Laurierblad

175 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Peen-preimix

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kippendijfilet

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd19.5 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Vork

Instructies

Bereid de bouillon samen met het laurierblad in een soeppan met deksel
1

Bereid de bouillon samen met het laurierblad in een soeppan met deksel.

Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes van ½ cm
2

Schil of was de aardappelen (binten) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes van ½ cm. Snijd de kippendij op twee plekken in tot het bot en snijd de bladpeterselie fijn.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippendij in 4 - 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Keer regelmatig om. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. Het vlees hoeft niet gaar te zijn.

4

Voeg de aardappelen, bleekselderij, kippendij, prei-peenmix en kookroom toe aan de soeppan met bouillon en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur.

Trek het vlees met behulp van twee vorken van het bot en snijd fijn
5

Haal de kippendij uit de soeppan met deksel met een schuimspaan, trek het vlees met behulp van twee vorken van het bot en snijd fijn. Breng de waterzooi op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de diepe borden en verdeel de kippendij erover. Garneer met de peterselie
6

Verdeel het gerecht over de diepe borden en verdeel de kippendij erover. Garneer met de peterselie.