Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Je bakt de wijtingfilet op de huid en serveert hem met een frisse salsa van romatomaat

De wijting die je voor dit gerecht gebruikt wordt aangevoerd in Peterhead in Noord-Oost Schotland. De vis is gevangen door een visnet in een cirkel uit te zetten en daarna de onderkant van het net te sluiten. Hierdoor heeft deze vangstmethode geen impact op de bodem van de zee en bovendien wordt er weinig brandstof gebruikt!

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Roseval aardappelen

200 gram

Groene asperges

¼

Sjalot

1

Knoflookteen

1

Mini-romatomaten

¼

Citroen

1

Wijtingfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)465 kcal
Energie (kJ)1946 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan
Koekenpan
Rasp

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 150 graden.

2

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Snijd de onderste 2 cm van de asperges
3

Verwijder ondertussen de onderste 2 cm van de asperges.

Bak de asperges rondom
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 8 - 10 minuten rondom. Breng op smaak met peper en zout en houd daarna warm in de oven.

5

Snipper ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ook de romatomaat fijn. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Meng de sjalot, knoflook, romatomaat, extra vierge olijfolie, ½ el citroensap per persoon en een ½ tl citroenrasp per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de wijtingfilet op de kant met huid 3 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout en bak daarna nog 1 minuut op de andere kant.

Garneer de maaltijd
7

Verdeel de wijtingfilet, groene asperges en aardappelen over de borden. Garneer de wijtingfilet en asperges met de overige citroenrasp en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en citroensap. Serveer de maaltijd met de tomatensalsa.