Wildzwijnburger deluxe met wortelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger deluxe met wortelpuree

Wildzwijnburger deluxe met wortelpuree

met spruitjes, serranoham en walnoten

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Allergenen:
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

150 gram

Spruiten

50 gram

Mosterdcress

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

⅔ stuk(s)

Wortel

40 gram

Serranoham

Zelf toevoegen

1.5 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3999 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten59 g
waarvan verzadigd20.6 g
Koolhydraten57.6 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels18.1 g
Eiwitten42 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan
Aardappelstamper
Aluminiumfolie

Instructies

Koken
1

Breng water aan de kook in 2 ruime potten met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in dunne schijfjes.  Snijd de harde onderkant van de spruiten. Kook de aardappelen en wortel samen, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar in 1 van de potten. Kook de spruiten 4 minuten in de andere pot. Giet af en spoel de spruiten onder koud water zodat ze niet verder garen.

Voorbereiden
2

Verhit een pan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de walnoten tot ze beginnen kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Houd ook de pan apart voor stap 5. Trek ondertussen de serranoham uit elkaar in kleinere stukken. Knip de mosterdcress los van het plantje.

Spruiten bakken
3

Snipper de ui. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de spruiten met de helft van de ui 8 minuten al roerend (zie Tip). Voeg dan de serranoham toe aan de pan met spruiten. Bak nog 2 minuten op hoog vuur, of tot de serranoham krokant is.

Tip: Heb je erg grote spruiten gekregen? Snijd ze dan eventueel doormidden zodra ze zijn afgekoeld.

Puree afmaken
4

Giet de aardappelen en wortel af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 el boter en 1 tl mosterd. Meng goed. Breng de puree op smaak met peper en zout. Houd de puree warm op laag vuur.

Wildzwijnburger bakken
5

Verhit de overige olijfolie in de pan van de walnoten op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg de overige ui toe wanneer je de burger omdraait. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg een scheutje water en per persoon: 1/2 el boter en 1/2 tl mosterd toe aan de pan. Breng kort aan de kook en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de puree op de borden. Leg de burger en de spruitjes ernaast. Garneer de spruitjes met de walnoten en de puree met de mosterdcress. Serveer met de saus.