Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
40 gram
Pikante uienchutney
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
[Plantaardige] boter
100 ml
Water
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in schijfjes. Zet de aardappelen en wortel onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.
Voeg de pikante uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan dezelfde pan. Meng goed door en laat de saus 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen om in te laten dikken (zie Tip). Roer af en toe door.
Tip: Vind je dat de jus nog wat te dun is? Zet het vuur de laatste 2 minuten hoog zodat de jus meer kan indikken.
Verhit ondertussen de overige boter in een wok of sauteerpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of sauteerpan en laat slinken. Voeg, zodra de spinazie geslonken is, de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht en de mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de burger op de puree en giet de saus eroverheen.