In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Wortel
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Meatier-burger
(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)
1.5 el
[Plantaardige] boter
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
2 tl
Mosterd
½ el
Rodewijnazijn
30 ml
Water voor saus
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Breng in 2 ruime potten water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in schijfjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon: 1/2 el boter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook in de andere pot de sperziebonen en wortelschijfjes in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger, de helft van de ui en de helft van de knoflook 3 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de culinaire room en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vlak voor serveren de overige ui, de overige knoflook en 1/2 el boter per persoon toe aan de pot met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.