Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.
Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
250 gram
Witte asperges
2.5 gram
Verse dragon
20 gram
Rucola en veldsla
50 gram
Bearnaisesaus
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 plak(ken)
Achterham
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen en het ei. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg de laatste 7 minuten het ei toe aan de pot en kook ze hard. Haal het ei eerst voorzichtig uit de pot. Giet daarna de aardappelen af en houd afgedekt warm. Pel het ei en hak grof.
Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een grote pot of aspergepot met deksel voor de witte asperges. Kook de asperges, afgedekt, in 7 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Meng er 1 el boter per persoon, de dragon en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de mix van rucola en veldsla met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
Verwarm ondertussen de bearnaisesaus in een kleine steelpan op middelmatig vuur.
Verdeel de asperges over de borden. Beleg de asperges met de achterham en garneer met het ei. Serveer met de aardappelpuree, de sla en bearnaisesaus.