Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
250 gram
Witte asperges
¼ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Verse dragon
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
25 ml
Water
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook met een snuifje zout in een ruime pot met deksel voor de asperges. Was de aardappelen en snijd in schijfjes. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snipper de ui.
Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een sauteerpan met deksel en stoom, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Giet eventueel af als het water nog niet verdampt is. Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de witte asperges 8 - 10 minuten in de pot met deksel op middelhoog vuur (zie Tip). Was het ei onder de kraan en kook het ei de laatste 6 - 7 minuten mee, of tot de gewenste gaarheid. Giet af en laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei en halveer.
Tip: De gaartijd van asperges hangt af van de dikte van de asperges. Check daarom tussentijds de garing van de asperges en kook ze eventueel korter/langer.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan en bak de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de culinaire room en 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng aan de kook en laat de saus 6 - 9 minuten op laag vuur reduceren, of tot de gewenste dikte. Snijd de dragon fijn en roer door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de aardappelschijfjes uit de pan. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de grote pan. Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie licht is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos. Zowel groene als witte asperges bevatten foliumzuur. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en draagt daardoor bij aan een hoger energieniveau.
Verdeel de spinazie over de borden. Leg de witte asperges op de spinazie en schep de romige dragonsaus eroverheen. Serveer de aardappelschijfjes en de gehalveerde eieren ernaast.