Wortel-tomatensoep met Italiaanse invloeden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-tomatensoep met Italiaanse invloeden

Wortel-tomatensoep met Italiaanse invloeden

Avec l’onctuosité de la mozzarelle de bufflonne et le sucré du pain aux raisins et aux noix

Deze soep maak je met ui, knoflook, wortel en tomaat. Samen zorg- en deze ingrediënten voor een heerlijke zoete smaak en voor een kleur die wij het beste kunnen beschrijven als ‘zonsondergang’. De mozzarella maakt de soep romig zacht en de basilicum zorgt voor een frisse tint.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Selderij
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Bruin rozijnen-walnotenbroodje

(Bevat Gluten, Noten)

125 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)1448 kJ
Energie (kcal)346 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten. Scheur de basilicum klein.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen en tomaat toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de soep, af-gedekt, 12 - 15 minuten op middelmatig vuur.

3

Bak ondertussen het rozijnen-notenbrood in de oven gedurende 6 - 8 minuten. Laat de mozzarella uitlekken en scheur de mozzarella klein.

4

Haal vervolgens de soeppan met deksel van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met mozzarella en basilicum. Serveer met het noten-rozijnenbrood.