Wrap met kip en honing-mosterdsaus
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Wrap met kip en honing-mosterdsaus

Wrap met kip en honing-mosterdsaus

met aardappelpartjes en een frisse salade

In de salade gebruik je friszoete en kruidige pruimtomaten. Is de pruimtomaat van a) Zweedse b) Nederlandse of c) Mediteraanse afkomst? (Het juiste antwoord is: c)

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelwedges

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Kipburger

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1.98 stuk(s)

Witte tortilla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

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Voedingswaarden

Energie (kcal)885 kcal
Energie (kJ)3702 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers10 g
Vezels7.7 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200°C. Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Ajoutez le mélange d'épices du Moyen-Orient et les quartiers de pommes de terre à la poêle, puis mélangez bien. Faites cuire 20 à 25 minutes à feu moyen-vif. Retournez de temps en temps.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de wraps zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Cuire le burger de poulet
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans la deuxième poêle. Aplatissez un peu le burger de poulet et faites-le cuire 4 à 6 minutes par côté. Pendant ce temps, détaillez le concombre en demi-rondelles et la tomate en dés. Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne : 1/2 cs d'huile d’olive vierge extra, 1/2 cs de vinaigre de vin blanc, du sel et du poivre.

Préparer la sauce miel-moutarde
3

Ajoutez la salade, le concombre et la tomate au saladier. Mélangez bien le tout à la vinaigrette et réservez. Dans le petit bol, mélangez la mayonnaise avec, par personne : 1 cc de moutarde et 1 cc de miel. Salez et poivrez. Enveloppez les tortillas par 2 dans une feuille d'aluminium et passez-les 2 à 3 minutes au four. Retirez le burger de poulet de la poêle et coupez-le en lanières de 1 à 2 cm de largeur.

Servir
4

Tartinez 2 mini-tortillas par personne de sauce miel-moutarde. Garnissez-les de poulet et de salade, puis pliez-les en wraps. Servez les pommes de terre ainsi que le reste de sauce miel-moutarde et de salade en accompagnement.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!