Wraps met sticky tempeh en avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met sticky tempeh en avocadodip

Wraps met sticky tempeh en avocadodip

met knoflooksaus, Peruaanse kruiden en puntpaprika

Speciaal ingrediënt in je box! Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt door sojabonen te fermenteren en in te pakken in bananenbladeren.

Labels:
Plantaardig
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

½ head

Botersla

40 gram

Avocadodip

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

[Plantaardige] mayonaise

¾ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

naar smaak

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4029 kJ
Energie (kcal)963 kcal
Vetten61.8 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers25.3 g
Vezels7.2 g
Eiwitten26.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Diep bord
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de honing met de Peruaanse kruidenmix en de helft van: de knoflook en de zonnebloemolie.
  • Verdeel de bloem over een diep bord. Dep de tempeh droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Haal de tempeh door de bloem.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in op te warmen, maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor de microgolf te gebruiken.

Tempeh bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in repen. 
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en puntpaprika 4 - 5 minuten.
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn en boter toe en bak nog 3 minuten.
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de tempeh 3 - 4 minuten. Voeg de saus toe, verlaag het vuur en bak 1 minuut verder.
Groenten snijden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook (zie Tip).
  • Scheur de bladen van de botersla grof. Snijd de tomaat in blokjes.

Gezondheidstip: Dit recept is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang de mayonaise dan door yoghurt.

Serveren
4
  • Beleg de tortilla's met de knoflooksaus, de botersla, de tempeh en de groenten.
  • Verdeel de tomaat en de avocadodip erover.