Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui
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Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met bruine tortilla, cranberrychutney en oregano

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

40 gram

Cranberrychutney

3 stuk(s)

Bruine tortilla

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)870 kcal
Energie (kJ)3638 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers25 g
Vezels4.3 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Préparer le halloumi
1

Préchauffez le four à 200°C. Taillez l’oignon en demi-rondelles. Écrasez ou émincez l’ail. Coupez le halloumi en deux dans la longueur, puis en bâtonnets de la taille de frites. Dans le bol, mélangez le halloumi à l’ail, une pincée de poivre et, par personne : 1/2 cs d’huile d’olive, 1/2 sachet d’origan et 1/4 sachet d’épices du Moyen-Orient.

Caraméliser les oignons
2

Faites chauffer la poêle à feu moyen-vif sans matière grasse. Faites-y cuire les oignons 6 à 8 minutes. Ajoutez ensuite, par personne : 1/2 cs de beurre, 1/2 cs de vinaigre balsamique noir et le chutney de cranberries. Mélangez bien et réchauffez encore 2 à 3 minutes.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Cuire le halloumi
3

Faites chauffer l'autre poêle à feu moyen-vif sans matière grasse. Faites-y dorer le halloumi 6 à 8 minutes de tous les côtés. Pendant ce temps, emballez les tortillas dans de l’aluminium et enfournez-les 2 à 3 minutes. Coupez le concombre en deux dans la longueur, puis en bâtonnets. Coupez les tomates en dés.

Tip: Er komt vaak eerst wat vocht uit de halloumi, dit verdampt vanzelf en daarna zal de kaas knapperig worden.

Servir
4

Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne : 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra et 1/2 cs de vinaigre de vin blanc. Salez et poivrez. Ajoutez le mélange de salades. Garnissez les tortillas de salade, de concombre, de tomate et des frites d'halloumi. Garnissez d’oignon caramélisé. Mélangez le reste de tomate et concombre à la salade et présentez-la en accompagnement.