Bij een dessert denk je misschien niet meteen aan kaas. Toch zijn mascarpone, kwark en ricotta alle drie populaire kazen in zoete desserts. In restaurants kom je ook vaak spannende combinaties tegen waarin geitenkaas geserveerd wordt met iets zoets. Met balsamico-aardbeien, geitenkaas en room zet jij vandaag een nagerecht op tafel om trots op te zijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardbei
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3.5 el
Fijne kristalsuiker
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.
Meng in een kom de aardbeien met 1 1/4 el suiker per persoon en de balsamicoazijn.
Mix in een hoge kom met staafmixer de verse geitenkaas met de slagroom en 1/2 el kristalsuiker per persoon.
Verdeel de geitenkaasroom over kommetjes of schep voorzichtig in mooie glazen. Schep de gemarineerde aardbeien erop.